Teden slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Letos  med 11. in 17. novembrom prvič  obeležujemo Teden slovenske hrane, ki nas spodbuja k temu, da raje posegamo po lokalno pridelani hrani in zopet odkrijemo slovenske tradicionalne jedi.

Glavni cilj Tedna slovenske hrane je podpora domačim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje domače samooskrbe, ohranjanja čistega in zdravega okolja, ohranjanja podeželja, varovanja kmetijskih zemljišč, seznanjanja mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanja zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

Tudi v šoli bomo Teden slovenske hrane obeležili z različnim dejavnosti, skozi katere bomo spoznavali, da ima lokalno pridelana hrana številne prednosti.

Ta teden bo tudi čas za pogovor in razmišljanje  o pomenu zdrave prehrane in o tem, kako zmanjšati količino zavržene hrane.

Pa tudi na šolskem jedilniku bo v tem času še več lokalne hrane in slovenskih tradicionalnih jedi.

Teden bomo zaključili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki letos poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk«. Tudi letos se bomo posladkali z medom, maslom, kruhom, mlekom in jabolki naših lokalnih pridelovalcev.

Več informacij o projektu Teden slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk najdete na povezavi

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

https://www.nasasuperhrana.si/clanek/teden-slovenske-hrane-2024/

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.