Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, obeležili Dan slovenske hrane in že dvanajsto leto zapovrstjo ta dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je: »Zajtrk z mlekom – super dan!« Posladkali se bomo z eko medom čebelarstva Vajda, kruh nam bodo spekli v pekarni Pepe, mleko in maslo bomo dobili na kmetiji Škrjanc, jabolka pa so zrasla v sadovnjaku pri Robkovih v Gorenji vasi. S praznovanjem dneva slovenske hrane podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela ter spoznavamo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Spomnili pa se bomo tudi na pomen zajtrka in njegove koristi za naše zdravje. Slovensko obarvano bo tudi šolsko kosilo, saj smo se pridružili tudi vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila s kislim zeljem ali kislo repo.
Zajtrk bo potekal med 6.45 in 8.00 v šolski jedilnici.
Naredimo si petkov dan lepši s slovenskimi tradicionalnimi jedmi!