
Obvestila
Ni zadetkov
Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.
OŠ Šmarjeta v oddaji Male sive celice
Učenci OŠ Šmarjeta se že vrsto let udeležujejo tekmovanja za Male sive celice. Letos se je ena od naših ekip na pisnem in ustnem delu predtekmovanja odlično odrezala: učenci so se med več kot 300 prijavljenimi ekipami uvrstili med 32 najboljših, ki se bodo pomerile v prvem krogu studijske oddaje. Tako smo se tekmovalci Matija Škrbina iz 7. b, Jan Martin Kirn iz 8. b in Luka Perme iz 9. b ter navijači iz različnih razredov v sredo, 15. 11. 2023, odpravili na snemanje na RTV Slovenija. Tokrat res ni bil pomemben samo cilj, ampak tudi potovanje, saj smo se v Ljubljano peljali z vlakom, kar je bila za nekatere učence povsem nova izkušnja. Na RTV smo spoznali, kako poteka priprava na snemanje, kako izgleda studio, koliko ljudi sodeluje pri pripravi oddaje ter seveda kako poteka samo snemanje. Luka, Jan in Matija so pokazali veliko znanja in spretnosti, v pomoč pa so jim bili tudi navijači, ki so že v šoli pripravili čudovite plakate in jih med snemanjem ves čas glasno spodbujali. Ker smo v sredo snemali božično oddajo, so ustvarjalci učence na koncu presenetili s potico. Kako nam je šlo, pa si boste lahko ogledali na televiziji čez približno mesec dni.
Prispevek TV Vaš kanal o Rastoči knjigi
Dan slovenske hrane in slovenski tradicionalni zajtrk
Tudi letos bomo 17.11. 2023, na tretji petek v mesecu novembru, obeležili Dan slovenske hrane in dan že trinajsto leto zapovrstjo začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je: »Zajtrk s kruhom – super dan!«
Posladkali se bomo z eko medom čebelarstva Vajda, kruh nam bodo spekli v Pekarni Pepe, mleko in maslo bomo dobili na kmetiji Škrjanc, jabolka pa bomo dobili pri Robkovih v Gorenji vasi.
S praznovanjem dneva slovenske hrane podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela ter spoznavamo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Spomnili pa se bomo tudi na pomen zajtrka in njegove koristi za naše zdravje.
Dan bomo obeležili priložnostno razstavo in degustacijo različnih vrst kruha ter z naravoslovnim dnevom za učence višje stopnje.
Slovensko obarvano bo tudi šolsko kosilo, saj smo se pridružili vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila z ričetom in rozinovo potico.
Zajtrk bo potekal med 6.45 in 8.15 v šolski jedilnici.
Naredimo si petkov dan lepši s slovenskimi tradicionalnimi jedmi!
Na povezavi najdete nekaj okusnih receptov Tedna slovenske hrane







